Новини

Стартира третото издание на националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце“

Инициативата се организира от Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология и цели повишаване на информираността относно начините за превенция, нуждата от ранно диагностициране и лечение на хроничната венозна болест За трета година Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология стартира национална информационна кампания „Вземи краката си в ръце“. … Continue reading “Стартира третото издание на националната информационна кампания „Вземи краката си в ръце“”

Прочети повече
При 95% от пациентите с тази диагноза „златен стандарт” при лечението е минималноинвазивната терапия

Д-р Радев, в днешния 21 век имаме късмета да се възползваме от най-модерното лечение на разширените вени. Моля ви накратко да обясните в какво се изразява то? Да, така е. Късметлии сме да сме свидетели на бурното развитие на съвременните технологиите, което рефлектира положително и в развитието на медицината, в частност и в лечението на разширените … Continue reading “При 95% от пациентите с тази диагноза „златен стандарт” при лечението е минималноинвазивната терапия”

Прочети повече
НАЙ-ПРИЯТНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

Лятото ни предлага толкова много възможности за активна почивка. Освен че ние ще си починем, и крачетата ни ще са  доволни.  Вижте как да участвате в третото ни предизвикателство за активна грижа за здрави крачета тук Колко далеч ще стигнеш? Най-приятното предизвикателство това лято Вижте предизвикателствата във Facebook страницата ни тук: https://www.facebook.com/venite.bg/ Качете снимка от Вашата … Continue reading “НАЙ-ПРИЯТНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО”

Прочети повече
Деси Бакъджиева: „Пандемията ни накара да открием силата в себе си“

Деси Бакърджиева за лятото, пандемията, телевизията и малките тайни за почивка и възстановяване

Прочети повече
Как да избегнем умората и тежестта в краката?

Животът на една жена е динамичен, изпълнен с много предизвикателства и ангажименти. В края на деня след дългото стоене прави или след продължително седене в една поза, усещаме силна умора и тежест в краката. Проблемът се задълбочава през лятото и е провокиран от високите температури. Тежестта в краката не бива да бъде подценявана, защото може … Continue reading “Как да избегнем умората и тежестта в краката?”

Прочети повече
Националната кампания „Вземи краката си в ръце“ получи златна статуетка

Националната кампания „Вземи краката си в ръце“ получи златна статуетка на VI-то издание на Националните Медицински Награди 2020

Прочети повече
В „Духът на здравето“ по БТВ: Как да се предпазим от разширени вени?

По темата д-р Неделя Щонова разговаря с проф. д-р Кузман Гиров 41% от българите страдат от разширени вени. Статистиката е от проучване сред населението над 18 години, проведено в България. Резултатите показват, че това е една масова патология у нас. Цялото интервю можете да видите на линка по-долу. https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/duhat-na-zdraveto-kak-da-se-predpazim-ot-razshireni-veni.html

Прочети повече
АКТИВНА ГРИЖА ЗА ЗДРАВИ ВЕНИ

Включи се в кампанията за превенция и лечение на хроничната венозна болест „Вземи краката си в ръце” тук: Покажи на тия вени! Предизвикателства след времето, което прекарахме у дома През последните два месеца ни се наложи да си останем повече време у дома, което доведе до обездвижването ни. Сега, когато светът малко по малко отново се … Continue reading “АКТИВНА ГРИЖА ЗА ЗДРАВИ ВЕНИ”

Прочети повече
Д-Р АТАНАС МАТЕВ: ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПОВЕЧЕ ДВИЖЕНИЕ СРЕЩУ ХЕМОРОИДАЛНА БОЛЕСТ

Д-р Матев дава експертното си мнение по въпросите за хемороидалната болест, обездвижването и рисковете за нашето здраве Д-р Атанас Матев е специалист по хирургия и онкология, специализирал в областта на аналните заболявания. Бивш университетски преподавател по хирургия в Тракийския университет. Той основава и ръководи вече 20 г. Медицински център „Д-р Матев“ (Стара Загора, ул. “Цар … Continue reading “Д-Р АТАНАС МАТЕВ: ЗЕЛЕНЧУЦИ И ПОВЕЧЕ ДВИЖЕНИЕ СРЕЩУ ХЕМОРОИДАЛНА БОЛЕСТ”

Прочети повече
ПРОФ.ВЕСЕЛИН ПЕТРОВ: ЛЯТОТО Е СЕЗОНЪТ НА РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ

Проф. Веселин Петров говори за проблема с хроничната венозна болест, решенията за нейното лечение и кампанията „Вземи краката си в ръце“ Проф. д-р Веселин Петров е ръководител на Клиника по съдова хирургия в МБАЛ „Св. Марина“, Варна и председател на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология. Участва в управителния съвет на … Continue reading “ПРОФ.ВЕСЕЛИН ПЕТРОВ: ЛЯТОТО Е СЕЗОНЪТ НА РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ”

Прочети повече
ВЗЕМИ КРАКАТА СИ В РЪЦЕ С ПРОФ. Д-Р ДЕТЕЛИНА ЛУКАНОВА

Въпросите за грижата и превенцията на разширените вени и ХВБ В предаването „100% будни“ темата е грижата за нашите вени и превенцията на ХВБ. Не пропускай да се информираш от проф. д-р Детелина Луканова и „Вземи краката си в ръце” тук: https://www.bnt.bg/bg/a/da-vzemem-krakata-si-v-rtse-kak-da-se-spravim-s-razshirenite-veni Източник БНT: Предаването „100% будни“ интервю с проф. Детелина Луканова „Да вземем краката си в ръце – как … Continue reading “ВЗЕМИ КРАКАТА СИ В РЪЦЕ С ПРОФ. Д-Р ДЕТЕЛИНА ЛУКАНОВА”

Прочети повече
ИЗВЪНРЕДНОТО ВРЕМЕ И РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ

Проф. Детелина Луканова, ангиолог от НКБ, за проявите и различните стадии на хроничната венозна болест. Разширените вени са много разпространено заболяване. Според последни проучвания 2/3 от населението има разширени вени. „Заболяването е хронично, прогресиращо. Тежките форми водят до инвалидизация, това са така наречените венозни язви“, казва проф. Детелина Луканова, началник на Отделението по ангиология в Националната кардиологична … Continue reading “ИЗВЪНРЕДНОТО ВРЕМЕ И РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ”

Прочети повече